Vasario 22d. Šeštadienis

Brangieji britų restoranai leidžia atsinešti savo gėrimus

Peržiūrų skaičius: 6020
Brangieji britų restoranai leidžia atsinešti savo gėrimus

Keli Didžiosios Britanijos restoranai, reitinguoti prestižine Michelin žvaigžde, savo klientams suteikia galimybę atsinešti į restoraną savo alkoholinius gėrimus arba nemokamai, arba už simbolinį mokestį. Tuo būdu restoranai stengiasi paremti savo klientus ekonominės krizės metu.

Tokį kilniaširdišką žestą parodė tokie garsūs Londono restoranai kaip Tom Aikens ir Ledbury, kurie įvertinti atitinkamai viena ir dviem Michelin žvaigždėmis.

Šiuo pavyzdžiu pasekė ir kitų Didžiosios Britanijos miestų restoranai. Aubergine, Arbutus, Club Gascon ir Boisdale restoranai savo klientams siūlo akciją BYO - Bring your own bottle (atsinešk savo gėrimą). Vakarienė šiuose restoranuose be gėrimų vidutiniškai kainuoja 50 svarų (60 eurų).

Šiuo metu beveik 50 Londono restoranų aptarnauja BYO Wine Club programos dalyvius, kuriems leidžiama atsinešti savo vyną, jei jie yra sumokėję metinį mokestį - 99 svarus (120 eurų). Restoranai rekomenduoja susilaikyti nuo pigaus vyno, kadangi, pavyzdžiui, vynas butelis už 12 svarų gali būti prasto skonio ženklas kitiems restorano lankytojams. BYO Wine Club programos dalyviai turi laikytis ir kitų taisyklių: nesinešti vyno, kuris yra restorano meniu, bei leisti someljė paragauti atsinešto vyno.

Kavinių ir restoranų pinigų viliojimo gudrybės

Kavinių ir restoranų pinigų viliojimo gudrybės

Kodėl kavinėse ir restoranuose dažnai išleidžiame daugiau pinigų, nei planavome? Nes meniu sudarytojai žino daug gudrybių, kaip išvilioti iš kliento daugiau pinigų, rašo laikraštis "The Indpendent".


Tėvai su savo atžalomis galės rinktis draugiškus mažyliui restoranus

Tėvai su savo atžalomis galės rinktis draugiškus mažyliui restoranus

Lietuvoje tėvai su mažais vaikais susiduria su problema, jog ne visos viešo maitinimo įstaigos yra jiems „draugiškos“. Siekdami tėvams palengvinti draugiškų mažyliams restoranų paieškas, socialinės atsakomybės projekto...


E. Aleksandravičiūtė: klientas turi teisę žinoti, ką valgo

E. Aleksandravičiūtė: klientas turi teisę žinoti, ką valgo

Europos Sąjungoje kelerius metus tęsiasi diskusijos dėl to, ar maitinimo įstaigos savo valgiaraščiuose turėtų žymėti tuos patiekalų ingridientus, kurie žmogui gali sukelti alergiją. Lietuvoje buvo siūlyta meniu žymėti patiekalus, kurių gamybai...


Pigūs produktai sveikatos neprideda

Pigūs produktai sveikatos neprideda

Užklupęs sunkmetis verčia žmones taupyti maisto sąskaita. Kuo tapsime, pasirinkdami pigesnius produktus? Juk senovės romėnai sakydavo: "Ką valgai, toks ir esi." Kokios gali būti taupymo pasekmės žmonių sveikatai? Gydytojai sako, kad...


Dubajuje – “aukščiausiai pasaulyje” esantis restoranas

Dubajuje – “aukščiausiai pasaulyje” esantis restoranas

Dubajuje sekmadienį atsidarė restoranas, esantis 422 metrų aukštyje – aukščiausio pasaulyje pastato “Burj Khalifa” 122-jame aukšte, pranešė šio projekto rangovai. 828 metrų aukščio pastate pradėjęs veikti restoranas suteiks...


Vasaros meniu

Vasaros meniu

Į iškylą gamtoje - jokių greitai gendančių maisto produktų. Pietūs - tik švarioje, tvarkingoje kavinėje. Tai priesakai, kuriuos privalu vykdyti vasarą. "Vasaros metu padaugėja žarnyno infekcinių susirgimų. Dažniausia jų priežastis -...


Lietuvoje daugėja kavinių, kuriose nemokamai galima atsigerti vandens iš čiaupo

Lietuvoje daugėja kavinių, kuriose nemokamai galima atsigerti vandens iš čiaupo

Vilniuje populiarėja tendencija, kuomet kavinės ir restoranai savo klientams siūlo tinkamai paruoštą centralizuotai tiekiamą vandenį.


Galvokime, kokį maistą vartosime poilsiaudami

Galvokime, kokį maistą vartosime poilsiaudami

Vasarą padaugėja per maistą plintančių infekcijų, nes šių ligų sukėlėjai esant šiltam orui gali ilgai išgyventi aplinkoje, o patekę į maisto produktus - netgi daugintis. Kai kurios bakterijos gamina toksiną, kuris gali sukelti apsinuodijimą...

NAUJIENLAIŠKIO PRENUMERATA

Užsisakykite KELIONIUKLUBAS.LT savaitraštį!