Vasario 22d. Šeštadienis

Lietuvoje daugėja kavinių, kuriose nemokamai galima atsigerti vandens iš čiaupo

Peržiūrų skaičius: 100804
Lietuvoje daugėja kavinių, kuriose nemokamai galima atsigerti vandens iš čiaupo

Vilniuje populiarėja tendencija, kuomet kavinės ir restoranai savo klientams siūlo tinkamai paruoštą centralizuotai tiekiamą vandenį.

Dalis kavinių vaišina nemokamai, kitos – apmokestina. Dalis kavinių, kurios priklauso pirmąjai grupei ir vandeniu iš čiaupo vaišina nemokamai, oficialiai priklauso tinklui "H2O!" ir jau yra pažymėtos specialiais lipdukais, kad lankytojai lengviau identifikuotų aplinkai draugiškesnes viešojo maitinimo įstaigas ir nesijaustų nedrąsiai prašydami vandens iš čiaupo. Šiuo metu 17 Vilniaus kavinių priklauso tinklui "H2O!".

Iš viso tinklas aprėpia 25 taškus:

"Jalta", Vykinto g. 17A
"Gorky", Pilies g. 34
"Rene", M. Antokolskio g. 13
"Kitchen", Didžioji g. 11
"Vilniaus Bastėja", Subačiaus g. 15/2
"RawRaw", S. Skapo g. 10
"Wok to Walk", Vilniaus g. 19
"Cozy", Dominikonų g. 10
"Piccolo Canopi", Bernardinų g. 10
"Pomodoro", Jogailos g. 4, Goštauto 40C, P. Lukšio 32, Ozo g. 14
"San Valentino", Vilniaus g. 47/18
"Koldūninė", Savičiaus g. 6
"Žaliasis bambukas", Latvių g. 7A
"Būsi trečias", Totorių g. 18
Biliardinė "Fuksas", Gedimino pr. 28/2
"Exlibris", K. Sirvydo g. 6
"Šviežia kava", PC "Gedimino 9", PC "Ozas", PC "Panorama" ir kt.

Tinklo idėja gimė vykdant iniciatyvą "Nepirkime vandens plastikiniuose buteliuose" ir sužinojus apie panašias iniciatyvas užsienyje. Pavyzdžiui, 2008 m. dienraštis "Evening Standard" pradėjo kampaniją "Water on Tap" tam, kad Londono kavinių ir restoranų meniu atsirastų nemokamo vandens iš čiaupo. Restoranų atstovai, kurie vaišina vandeniu nemokamai, pastebi, jog ši nedidelė investicija padeda kurti svetingumą ir grįžta didesniu klientų lojalumu.

Lietuvoje centralizuotai tiekiamas vanduo yra vienas iš kokybiškiausių Europoje.

Žymės: vanduo kavinėje
Kavinių ir restoranų pinigų viliojimo gudrybės

Kavinių ir restoranų pinigų viliojimo gudrybės

Kodėl kavinėse ir restoranuose dažnai išleidžiame daugiau pinigų, nei planavome? Nes meniu sudarytojai žino daug gudrybių, kaip išvilioti iš kliento daugiau pinigų, rašo laikraštis "The Indpendent".


Brangieji britų restoranai leidžia atsinešti savo gėrimus

Brangieji britų restoranai leidžia atsinešti savo gėrimus

Keli Didžiosios Britanijos restoranai, reitinguoti prestižine Michelin žvaigžde, savo klientams suteikia galimybę atsinešti į restoraną savo alkoholinius gėrimus arba nemokamai, arba už simbolinį mokestį. Tuo būdu restoranai stengiasi paremti savo...


Geriausias pasaulio restoranas jau trečiąkart – „Noma“

Geriausias pasaulio restoranas jau trečiąkart – „Noma“

Geriausiu pasaulio restoranu trečią kartą iš eilės britų specializuotas žurnalas išrinko „Noma“ Kopenhagoje. Kopenhagoje įsikūręs „Noma“, kurio vyriausiasis virėjas yra Rene Redzepi, daugiausiai siūlo Šiaurės šalių virtuvės...


Galvokime, kokį maistą vartosime poilsiaudami

Galvokime, kokį maistą vartosime poilsiaudami

Vasarą padaugėja per maistą plintančių infekcijų, nes šių ligų sukėlėjai esant šiltam orui gali ilgai išgyventi aplinkoje, o patekę į maisto produktus - netgi daugintis. Kai kurios bakterijos gamina toksiną, kuris gali sukelti apsinuodijimą...


Ar kavinėje galiu užsikrėsti salmonelioze?

Ar kavinėje galiu užsikrėsti salmonelioze?

Skaičiau, kad šiltuoju sezonu ypač dažnai užsikrečiama salmonelioze, tai ką dabar daryti – į kavines ar kitas viešojo maitinimo įstaigas neiti, kad neduok Dieve nesuvalgytum kokiais parazitais užkrėsto kepsnio ar salotų? O jeigu eičiau ir...


Restoranų lėkštėse GMO – jau norma?

Restoranų lėkštėse GMO – jau norma?

Kadangi Lietuvoje leidžiama prekiauti 165 maisto produktais, kuriuose yra genetiškai modifikuotų organizmų (GMO), vienokiu ar kitokiu būdu jie patenka ir į restoranų aplinką. Ar mes, kaip vartotojai, žinome ką valgome? Socialiai atsakingų...


Kaip nepasiklysti užsienio kavinių ir restoranų labirintuose

Kaip nepasiklysti užsienio kavinių ir restoranų labirintuose

Kelionės įspūdžius paįvairina ne tik sutikti žmonės, pamatyti turistiniai objektai, bet ir gardus maistas. Juk smagu prisiminti ne tik tūkstantmečius menančius pastatus, turkio spalvos jūrą, egzotiškus gyvūnus, bet ir įdomius skonio bei kvapų...


E. Aleksandravičiūtė: klientas turi teisę žinoti, ką valgo

E. Aleksandravičiūtė: klientas turi teisę žinoti, ką valgo

Europos Sąjungoje kelerius metus tęsiasi diskusijos dėl to, ar maitinimo įstaigos savo valgiaraščiuose turėtų žymėti tuos patiekalų ingridientus, kurie žmogui gali sukelti alergiją. Lietuvoje buvo siūlyta meniu žymėti patiekalus, kurių gamybai...

NAUJIENLAIŠKIO PRENUMERATA

Užsisakykite KELIONIUKLUBAS.LT savaitraštį!