Rugsėjo 20d. Penktadienis

Lietuvoje daugėja kavinių, kuriose nemokamai galima atsigerti vandens iš čiaupo

Peržiūrų skaičius: 100804
Lietuvoje daugėja kavinių, kuriose nemokamai galima atsigerti vandens iš čiaupo

Vilniuje populiarėja tendencija, kuomet kavinės ir restoranai savo klientams siūlo tinkamai paruoštą centralizuotai tiekiamą vandenį.

Dalis kavinių vaišina nemokamai, kitos – apmokestina. Dalis kavinių, kurios priklauso pirmąjai grupei ir vandeniu iš čiaupo vaišina nemokamai, oficialiai priklauso tinklui "H2O!" ir jau yra pažymėtos specialiais lipdukais, kad lankytojai lengviau identifikuotų aplinkai draugiškesnes viešojo maitinimo įstaigas ir nesijaustų nedrąsiai prašydami vandens iš čiaupo. Šiuo metu 17 Vilniaus kavinių priklauso tinklui "H2O!".

Iš viso tinklas aprėpia 25 taškus:

"Jalta", Vykinto g. 17A
"Gorky", Pilies g. 34
"Rene", M. Antokolskio g. 13
"Kitchen", Didžioji g. 11
"Vilniaus Bastėja", Subačiaus g. 15/2
"RawRaw", S. Skapo g. 10
"Wok to Walk", Vilniaus g. 19
"Cozy", Dominikonų g. 10
"Piccolo Canopi", Bernardinų g. 10
"Pomodoro", Jogailos g. 4, Goštauto 40C, P. Lukšio 32, Ozo g. 14
"San Valentino", Vilniaus g. 47/18
"Koldūninė", Savičiaus g. 6
"Žaliasis bambukas", Latvių g. 7A
"Būsi trečias", Totorių g. 18
Biliardinė "Fuksas", Gedimino pr. 28/2
"Exlibris", K. Sirvydo g. 6
"Šviežia kava", PC "Gedimino 9", PC "Ozas", PC "Panorama" ir kt.

Tinklo idėja gimė vykdant iniciatyvą "Nepirkime vandens plastikiniuose buteliuose" ir sužinojus apie panašias iniciatyvas užsienyje. Pavyzdžiui, 2008 m. dienraštis "Evening Standard" pradėjo kampaniją "Water on Tap" tam, kad Londono kavinių ir restoranų meniu atsirastų nemokamo vandens iš čiaupo. Restoranų atstovai, kurie vaišina vandeniu nemokamai, pastebi, jog ši nedidelė investicija padeda kurti svetingumą ir grįžta didesniu klientų lojalumu.

Lietuvoje centralizuotai tiekiamas vanduo yra vienas iš kokybiškiausių Europoje.

Žymės: vanduo kavinėje
Kaip nepasiklysti užsienio kavinių ir restoranų labirintuose

Kaip nepasiklysti užsienio kavinių ir restoranų labirintuose

Kelionės įspūdžius paįvairina ne tik sutikti žmonės, pamatyti turistiniai objektai, bet ir gardus maistas. Juk smagu prisiminti ne tik tūkstantmečius menančius pastatus, turkio spalvos jūrą, egzotiškus gyvūnus, bet ir įdomius skonio bei kvapų...


Galvokime, kokį maistą vartosime poilsiaudami

Galvokime, kokį maistą vartosime poilsiaudami

Vasarą padaugėja per maistą plintančių infekcijų, nes šių ligų sukėlėjai esant šiltam orui gali ilgai išgyventi aplinkoje, o patekę į maisto produktus - netgi daugintis. Kai kurios bakterijos gamina toksiną, kuris gali sukelti apsinuodijimą...


Pusė neturinčių laiko pietums lietuvių nieko nevalgo

Pusė neturinčių laiko pietums lietuvių nieko nevalgo

Ketvirtadalis, t.y. 25 procentai, 25-50 m. miestuose gyvenančių ir internetu besinaudojančių lietuvių 2-3 kartus per savaitę neturi laiko pietums, kartą į savaitę tai nutinka 27 proc. apklaustųjų. Tokie duomenys gauti sveiko greito maisto tinklo...


Lietuvių valgiai

Lietuvių valgiai

Tikriausiai kiekvienas lietuvis paklaustas apie lietuvišką virtuvę net nesuabejodamas atsakytų, kad mūsų virtuvės pagrindą sudaro bulviniai patiekalai. Iš dalies jie būtų teisūs. Bet nedaugelis susimąstytų, kad lietuviška virtuvę sudaro ne tik...


Kavinėse ruoštas maistas ne visada saugus

Kavinėse ruoštas maistas ne visada saugus

Pasibaigus vienam iš ilgųjų savaitgalių Kaune užregistruoti du ūmūs žarnyno užkrečiamųjų ligų protrūkiai. 16 žmonių, manoma, apsikrėtė kavinėse. Vienu atveju susirgo keturi draugai pavalgyti užsukę į vieną Kauno miesto kavinę, kitu atveju,...


Mokslininkai išsiaiškino, kaip priversti žmones mažiau valgyti

Mokslininkai išsiaiškino, kaip priversti žmones mažiau valgyti

Papildoma informacija, nurodanti, kiek reikės aktyviai judėti, norint sudeginti vieno ar kito patiekalo kalorijas, ragina žmones valgyti mažiau. Teksaso universiteto mokslininkai atliko tyrimą, kurio išvados skelbia - žmonės, gaudavę papildomos...


Atsisakantys pusryčių rizikuoja nutukti

Atsisakantys pusryčių rizikuoja nutukti

Lietuviams nuo seno valgis buvęs šventas dalykas, todėl ir pusryčiai buvo laiminami. Valgyti lietuviškų kruopų košę ir dabar rekomenduoja mitybos specialistai, nes tai maistingas ir energijos teikiantis valgis. Tačiau klaipėdiečiai rytais kavinėse...


Ekstremali virtuvė: gąsdinanti, bet labai maistinga

Ekstremali virtuvė: gąsdinanti, bet labai maistinga

Kai kurie žmonės valgo tokius patiekalus, kad kitiems pasidarytų bloga vos išgirdus jų pavadinimus. Didžiosios Britanijos laikraštis "The Times" pristato neįprastų pasaulio patiekalų dešimtuką. Pasaulyje turbūt nėra labiau nesuderinamų...

www.gradiali.com

www.gradiali.com

Viskas Jūsų sveikatai ir kokybiškam poilsui Palangoje ir Anykščiuose.
NAUJIENLAIŠKIO PRENUMERATA

Užsisakykite KELIONIUKLUBAS.LT savaitraštį!

Water inn Water inn Water inn Water inn