Vasario 22d. Šeštadienis

Pusė neturinčių laiko pietums lietuvių nieko nevalgo

Peržiūrų skaičius: 5984
Pusė neturinčių laiko pietums lietuvių nieko nevalgo

Ketvirtadalis, t.y. 25 procentai, 25-50 m. miestuose gyvenančių ir internetu besinaudojančių lietuvių 2-3 kartus per savaitę neturi laiko pietums, kartą į savaitę tai nutinka 27 proc. apklaustųjų. Tokie duomenys gauti sveiko greito maisto tinklo "Basil" gruodžio mėnesį atliktoje apklausoje.

Internetu atlikta apklausa rodo, jog pietus biure renkasi 31 proc. miestų gyventojų, tokia pat dalis keliauja į kavinę arba restoraną, 16 proc. pietauja valgykloje, likusieji namuose arba kitoje vietoje.

Arti pusės (45 proc.) apklaustųjų pietums dažniausiai skiria tik pusvalandį, trečdalis (32 proc.) iki įprastai tam skirtos valandos, 15 proc. - 15 minučių, 11 proc. pietums sugaišto laiko neskaičiuoja.

"Šios tendencijos rodo, jog didelė dalis aktyvių miesto gyventojų turi pakankamai mažai laiko pietums ir dietologai dėl to jų nepagirtų. Mat beveik pusė apklaustųjų, neturėdami laiko nueiti papietauti, nevalgo nieko. Jei tokia situacija susidaro kas antrą darbo dieną ar ištisomis savaitėmis, organizmas neabejotinai stresuoja", - sako "Basil" bendrasavininkis Laurynas Žakevičius.

Pasak jo, neturėdami laiko pietums maisto iš namų atsineša apie 20 рroc. apklaustųjų, 16 proc. paprašo pagalbos kolegų, 13 proc. keliauja nusipirkti išsinešimui skirto maisto.

Atsisakantys pusryčių rizikuoja nutukti

Atsisakantys pusryčių rizikuoja nutukti

Lietuviams nuo seno valgis buvęs šventas dalykas, todėl ir pusryčiai buvo laiminami. Valgyti lietuviškų kruopų košę ir dabar rekomenduoja mitybos specialistai, nes tai maistingas ir energijos teikiantis valgis. Tačiau klaipėdiečiai rytais kavinėse...


Vilniaus centre – pirmas „Gedimino Dvaras” lietuviškos virtuvės restoranas

Vilniaus centre – pirmas „Gedimino Dvaras” lietuviškos virtuvės restoranas

Džiugi žinia tiems, kuriems rūpi jauki valgymo kultūra – nuostabi virtuvė prieinamomis kainomis, puikus geranoriškas aptarnavimas – ir visa tai miesto centre. Labai malonu, kad sostinės Gedimino prospekte 26, rugsėjo 18 d. duris atvers...


Geriausias pasaulio restoranas jau trečiąkart – „Noma“

Geriausias pasaulio restoranas jau trečiąkart – „Noma“

Geriausiu pasaulio restoranu trečią kartą iš eilės britų specializuotas žurnalas išrinko „Noma“ Kopenhagoje. Kopenhagoje įsikūręs „Noma“, kurio vyriausiasis virėjas yra Rene Redzepi, daugiausiai siūlo Šiaurės šalių virtuvės...


Kavinių ir restoranų pinigų viliojimo gudrybės

Kavinių ir restoranų pinigų viliojimo gudrybės

Kodėl kavinėse ir restoranuose dažnai išleidžiame daugiau pinigų, nei planavome? Nes meniu sudarytojai žino daug gudrybių, kaip išvilioti iš kliento daugiau pinigų, rašo laikraštis "The Indpendent".


Restoranų lėkštėse GMO – jau norma?

Restoranų lėkštėse GMO – jau norma?

Kadangi Lietuvoje leidžiama prekiauti 165 maisto produktais, kuriuose yra genetiškai modifikuotų organizmų (GMO), vienokiu ar kitokiu būdu jie patenka ir į restoranų aplinką. Ar mes, kaip vartotojai, žinome ką valgome? Socialiai atsakingų...


Kaip nepasiklysti užsienio kavinių ir restoranų labirintuose

Kaip nepasiklysti užsienio kavinių ir restoranų labirintuose

Kelionės įspūdžius paįvairina ne tik sutikti žmonės, pamatyti turistiniai objektai, bet ir gardus maistas. Juk smagu prisiminti ne tik tūkstantmečius menančius pastatus, turkio spalvos jūrą, egzotiškus gyvūnus, bet ir įdomius skonio bei kvapų...


Mokslininkai išsiaiškino, kaip priversti žmones mažiau valgyti

Mokslininkai išsiaiškino, kaip priversti žmones mažiau valgyti

Papildoma informacija, nurodanti, kiek reikės aktyviai judėti, norint sudeginti vieno ar kito patiekalo kalorijas, ragina žmones valgyti mažiau. Teksaso universiteto mokslininkai atliko tyrimą, kurio išvados skelbia - žmonės, gaudavę papildomos...


Lietuvoje daugėja kavinių, kuriose nemokamai galima atsigerti vandens iš čiaupo

Lietuvoje daugėja kavinių, kuriose nemokamai galima atsigerti vandens iš čiaupo

Vilniuje populiarėja tendencija, kuomet kavinės ir restoranai savo klientams siūlo tinkamai paruoštą centralizuotai tiekiamą vandenį.

NAUJIENLAIŠKIO PRENUMERATA

Užsisakykite KELIONIUKLUBAS.LT savaitraštį!