• Kontaktai
  • Reklama
Trečiadienis, 27 sausio, 2021
Kelioniuklubas.lt
  • Pradžia
  • Naujienos
    • Naujienos
    • Partnerių turinys
  • Patarimai
    • Patarimai
    • Kelionės
    • Laisvalaikis
    • Žvejyba
  • Video
  • Tiesiogiai
Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
Kelioniuklubas.lt
  • Pradžia
  • Naujienos
    • Naujienos
    • Partnerių turinys
  • Patarimai
    • Patarimai
    • Kelionės
    • Laisvalaikis
    • Žvejyba
  • Video
  • Tiesiogiai
Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
Kelioniuklubas.lt
Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
natto-76951671

Ekstremali virtuvė: gąsdinanti, bet labai maistinga

Kai kurie žmonės valgo tokius patiekalus, kad kitiems pasidarytų bloga vos išgirdus jų pavadinimus. Didžiosios Britanijos laikraštis „The Times“ pristato neįprastų pasaulio patiekalų dešimtuką.

1. Aligatoriaus varškės pyragas (JAV)

Pasaulyje turbūt nėra labiau nesuderinamų dalykų, negu grėsmingas aligatorius ir saldus gabaliukas varškės pyrago.

Tačiau Naujojo Orleano kavinės „Jacque-Imo’s Café“ virėjams pavyko pagaminti pikantišką varškės pyragą, kurio pagrindinis ingredientas yra dantuotas pelkių baisūnas.

Luizianoje aligatoriaus mėsa dažnai vartojama vietoje įprastos. Pietinėje JAV valstijoje klesti roplių ūkiai. Brangiausia aligatorių kūno dalis yra oda, bet į prekyvietes keliauja ir jų mėsa. O išradingi virėjai, dirbantys kavinėje „Jacque-Imo’s Café“, paverčia plėšrūną nepavojingu ir skaniu užkandžiu, pagamintu iš sūrio, aligatoriaus dešros ir krevečių.

2. Kartusis melionas (Afrika/Azija)

Kartusis melionas po vieno kąsnio privers jus susiraukti. Šiame vaisiuje esantis momordicinas sutraukia visą veidą.

Virėjai sugalvojo įvairių būdų numalšinti jo aštrų skonį. Kai kas melioną sūdo, kai kas blanširuoja. Pakistane iš karčiojo meliono, ėriuko ir prieskonių gaminamas nuostabus patiekalas „karela gosht“.

Nors pasižymi nemaloniu skoniu, kartusis melionas turi daug vitaminų ir mineralų, padedančių sergantiems diabetu mažinti cukraus kiekį kraujyje. Tyrimai parodė, kad jis taip pat padeda naikinti ŽIV virusą.

3. Kruvinasis liežuvis (Vokietija)

Galbūt reklamos agentūros galėtų sugalvoti patrauklesnį pavadinimą šiam kruvinam sumuštinio mėsos gabaliukui, tačiau šis vokiškas šaltas užkandis yra visai skanus. Jis gaminamas iš karvės kraujo ir liežuvio, išvirto, atvėsinto, plonai supjaustyto ir padėto tarp dviejų traškios bandelės puselių.

Kruvinąjį liežuvį galima aptikti Vokietijos delikatesų arba mėsos parduotuvėse. Jo skonis primena kitus „kruvinus skanėstus“, tokius kaip Kinijos kruvinas kiaulės pyragas. Tiesa, skonis nėra panašus į įpjauto piršto, nes į šiuos valgius dedama daug prieskonių.

4. Viščiukų sąnariai (Kinija)

Viščiukų sąnarius dievina kinai ir japonai. Pastarieji tik šiek tiek apkepa mažus sąnarėlius, kol jie pradeda rūkti ir skleisti aromatą. Kinai juos kepa ilgiau, prieš tai išmirkę česnakų tešloje.

Patiekalo pavadinimas kai kam gali sudaryti įspūdį, kad valgyti viščiukų sąnarius yra sudėtinga, kad reikia ilgai krapštytis ir atrinkinėti kauliukus. Bet tai netiesa. Šiame patiekale yra valgoma viskas: ir kremzlės, ir mėsa, ir oda, ir riebalai.

5. Hagis (Škotija)

Hagis atrodo kaip dūdmaišio maišelis, bet tai yra Škotijos kulinarijos, o ne muzikos tradicijos kūrinys. Šis produktas gaminamas iš avių širdžių, kepenų, plaučių ir kitokių vidurių, sumaišytų su avižiniais miltais, taukais, svogūnais ir prieskoniais. Šis mišinys kemšamas į avies skilandį ir verdamas.

Hagis yra labai senas valgis, apaugęs įvairiomis tradicijomis. Kasmet sausio 25-ąją, škotų poeto Roberto Burnso gimimo dieną, žmonės visoje Škotijoje rengia Burnso vakarienes, klausosi populiaraus jo kūrinio „Kreipimasis į Hagį“ ir sočiai valgo.

6. Gyvas omaras (Azija)

Šiais laikais žmonėms labai rūpi, kad maistas būtų šviežias. Tuomet jie galėtų paraugti gyvo omaro – jis yra toks šviežias, kad dar juda lėkštėje.

Šis patiekalas reikalauja didelio miklumo – kuo greitesnis virėjas, tuo „gyvesnis“ bus omaras. Pirma daromas pjūvis tarp pilvo ir galvos-krūtinės skirsnio, o uodegos mėsa skubiai išimama, plonai supjaustoma ir sukemšama atgal į uodegą. Likusi omaro dalis laikoma dubenyje su ledu, kad išsaugotų likusias motorines funkcijas.

Taigi omaras juda žiūrėdamas, kaip žmogus jį valgo.

7. Natto (Japonija)

Gleivėtas, lipnus, smirdantis ir pasenęs – japonų mėgstamas patiekalas natto Europoje sužavėtų nedaugelį. Sojų pupelės šešias valandas verdamos garuose, po to maišomos su specialiu raugu ir fermentuojamos 24 valandas. Patiekalas dar savaitę brandinamas, kol patiekiamas ant stalo.

Nors natto kvapas ir skonis nežadina didelio apetito, jis yra labai sveikas. Šis patiekalas mažina trombų atsiradimo riziką, padeda gydyti osteoporozę.

8. Prickly pear kaktusas (Meksika)

Šie kaktusai auga daugelyje sausų Amerikos kontinento regionų. Važiuodamas dykumomis nė nepagalvotum, kad aplink yra tiek maisto.

Meksikoje iš Prickly pear kaktusų gaminama viskas, pradedant pusryčiais ir baigiant desertais. Nuėmus dyglius, kaktuso lapus galima valgyti šviežius, kepti, virti. Iš jų gaminami net ledai.

Kaktusai turi specifinį skonį, bet yra labai maistingi. Juose esantys vitaminai ir mineralai padeda sergantiems diabetu. Taigi nelieskite kaktusų, valgykite juos.

9. Krūminės lervos (Australija)

Tai dar vienas įrodymas, kad maisto galima rasti bet kur. Pavyzdžiui, Australijos krūmų šaknyse, kur veisiasi kąsnio dydžio lervos. Jas galima valgyti gyvas arba kepti pelenuose, kad šiek tiek apskrustų. Lervose yra daug proteino, o skonis panašus į kiaušinio arba viščiuko.

10. Karvės tešmuo (Italija)

Pasirodo, karvė neturi nieko nereikalingo. Nors iš tešmens gauname daug pieno, jis dažniausiai atsiduria tarp atliekų, kai karvė paskerdžiama. Bet tik ne Toskanoje.

Seniau, kai Italijos visuomenėje vyravo didžiulė nelygybė, turtingieji valgydavo gardžiausias karvių dalis, o paprasti žmonės turėjo pasitelkti kūrybiškumą ir bandyti kažką pagaminti iš likučių. Troškintas ir keptas tešmuo išėjo visai skanus, jį gali valgyti net laktozės netoleruojantys žmonės.

Kiti straipsniai

Ispejamasis-zenklas_02-scaled-e1610712233811-990x557
Laisvalaikis

Kaunas imasi netradicinio ženklinimo: žiemos pramogų erdvėse – svarbūs įspėjimai

Skubančius džiaugtis žiemos pramogomis Kauno mieste ant snieguotų kalnų ir kalnelių šiomis dienomis pasitiks naujovė – įspėjamieji ženklai. Masiniu traukos objektu tapusiose žiemiškų pramogų erdvėse jie primins apie esminius karantino reikalavimus. Tokias lenteles numatyta įrengti 15 viešų vietų. „Pramogaukite...

Skaityti
VMS_1259
Laisvalaikis

Pašilaičiuose atnaujintas didžiausias riedutininkų parkas – sportuojančių lauks po karantino

Pašilaičiuose, Žemynos ir Medeinos gatvių sankirtoje, vos per porą mėnesių atnaujintas riedutininkų ir riedlentininkų parkas pramogaujančių ir sportuojančių lauks iškart po karantino. Šis aikštynas dydžiu prilygsta Baltojo tilto riedutininkų aikštelei, tik jos skiriasi ir savo danga – Pašilaičiuose rampos medinės. Pašilaičiuose...

Skaityti
Stikliu-14_I-vieta_a-2048x1366
Laisvalaikis

Pamatykite gražiausias Vilniaus vitrinas – skelbiami konkurso laimėtojai

Išrinktos gražiausios sostinę puošiančios vitrinos konkurse „Vilniaus kalėdinė vitrina 2020“. 25 konkurso dalyviai nuo pat gruodžio pradžios skaidrina tamsų žiemos laiką ir džiugina praeivius, įkvėpdami vilties greit sulaukti šviesesnių ir sveikesnių 2021-ųjų. Savivaldybės sudaryta konkurso komisija ir balsavusieji „Delfi“...

Skaityti
DSC_8240
Laisvalaikis

Vilnius juda: virtualios orientavimosi varžybos, išskirtinis bėgimas ir 100 km takas

Net ir karantino sąlygomis sostinės gyventojai kviečiami nepamiršti judėjimo gryname ore. Be pasivaikščiojimų, bėgimo ar važinėjimo dviračiais parkuose, miškuose, sostinės gatvėmis artimiausiu metu bus galima savarankiškai išbandyti ir virtualias varžybas – „Vilnius Rogaining 2020“ ir pirmą kartą organizuojamą „Zombie...

Skaityti
IMG_9177-1024x683-1
Laisvalaikis

Kviečiam į virtualią ekskursiją po Aukštutinę ir Žemutinę Vilniaus pilis

„Neakivaizdinio Vilniaus“ šventinių ekskursijų planai nukelti vėlesniam laikui, tačiau keliauti siūlome virtualiai. Balandžio 18 d. (šeštadienį) 12 val. kviečiame dalyvauti virtualioje ekskursijoje po Aukštutinę ir Žemutinę Vilniaus pilis, kuri tiesiogiai bus transliuojama „Neakivaizdinio Vilniaus“ „Facebook“ paskyroje. Nuo pat pradžių...

Skaityti
skrydis-oro-balionu-kaune-arba-birstone
Laisvalaikis

Skrydis oro balionu

Karšto oro baliono paruošimas skrydžiui paprastai užtrunka 20-30 minučių. Iš pradžių kupolas pripučiamas šalto oro ventiliatoriais. Kai kupolas pakankamai išsipučia, pilotas pradeda šildyti orą degikliais, oras įšyla ir pakelia kupolą nuo žemės. Kai sulipa keleiviai, pilotas prikaitina orą iki...

Skaityti
picnics-setup-4
Laisvalaikis

Galvokime, kokį maistą vartosime poilsiaudami

Vasarą padaugėja per maistą plintančių infekcijų, nes šių ligų sukėlėjai esant šiltam orui gali ilgai išgyventi aplinkoje, o patekę į maisto produktus - netgi daugintis. Kai kurios bakterijos gamina toksiną, kuris gali sukelti apsinuodijimą maistu. Didelę riziką susirgti turi...

Skaityti
cepelinai-su-varske
Laisvalaikis

Lietuvių valgiai

Tikriausiai kiekvienas lietuvis paklaustas apie lietuvišką virtuvę net nesuabejodamas atsakytų, kad mūsų virtuvės pagrindą sudaro bulviniai patiekalai. Iš dalies jie būtų teisūs. Bet nedaugelis susimąstytų, kad lietuviška virtuvę sudaro ne tik bulviniai,bet ir miltiniai, mėsos, gal šiek tiek mažiau...

Skaityti
alanadimou-chinadiner-highres-37
Laisvalaikis

Kinų virtuvė

Kinų virtuve apibendrintai vadinamos Kinijoje esančios Tolimųjų Rytų virtuvės, išskiriant jas nuo japoniškos, korėjietiškos ir vietnamietiškos. Iš tiesų tai yra keletas savarankiškų virtuvinių tradicijų, kurios su kitomis Rytų Azijos virtuvėmis dalijasi daug bendrų produktų, prieskonių, taip pat filosofija ir...

Skaityti
BVREasterDelivery-960x640
Laisvalaikis

Restoranų lankytojai: norime žinoti, ką valgome

Restoranų ir kavinių lankytojai tampa reiklesni – devyni iš dešimties žmonių, valgančių viešojo maitinimo įstaigose, pageidautų gauti daugiau informacijos apie maistą, kurį užsisako. Tai parodė "Unilever Food Solutions" iniciatyva atliktas tarptautinis tyrimas. Anot mitybos specialistų, menkas klientų informuotumas apie...

Skaityti
Naujas straipsnis
medium_130

Pusė neturinčių laiko pietums lietuvių nieko nevalgo

Projektai:   verslo.tv   statybajums.lt   manosveikata.lt   automedia.lt   skaitome.lt

Partneriai:   Atostogų partneris     Bikko.lt

© 2008-2020 Kelioniuklubas.lt Visos teisės saugomos.

Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Naujienos
  • Partnerio turinys
  • Patarimai
  • Laisvalaikis
  • Kelionės
  • Žvejyba
  • Video
  • Tiesiogiai