• Kontaktai
  • Reklama
Trečiadienis, 3 kovo, 2021
Kelioniuklubas.lt
  • Pradžia
  • Naujienos
    • Naujienos
    • Partnerių turinys
  • Patarimai
    • Patarimai
    • Kelionės
    • Laisvalaikis
    • Žvejyba
  • Video
  • Tiesiogiai
Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
Kelioniuklubas.lt
  • Pradžia
  • Naujienos
    • Naujienos
    • Partnerių turinys
  • Patarimai
    • Patarimai
    • Kelionės
    • Laisvalaikis
    • Žvejyba
  • Video
  • Tiesiogiai
Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
Kelioniuklubas.lt
Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
Ruošiamės sėjai - nuo ko pradėti kokią žemę rinktis daigyklą

Ruošiamės sėjai – nuo ko pradėti, kokią žemę rinktis, daigyklą

Kasmet sodininkų darbai prasideda nuo planavimo ir trūkstamų priemonių įsigijimo dar nesibaigus žiemai. Pati sėja startuoja net sausio-vasario mėnesiais, tačiau tokiais atvejais dažniausiai persodinama į šildomus šiltnamius. Jei daržoves, tokias kaip pomidorai, agurkai, paprikos, cukinijos, moliūgai ir pan., planuojate auginti lauke ar nešildomame šiltnamyje, jums sėja prasidės kovą ar balandžio pradžioje.

Trečias sėjos etapas – gegužė ir birželio pradžia. Šiuo laikotarpiu jau sėjama tiesiai į nuolatinę augimo vietą lauke ar nešildomame šiltnamyje.

Išimtis – vienkartinio, ankstyvojo derliaus sėja šiltnamyje. Šiek tiek sušilus orams, priklausomai nuo tų metų klimato, salotas, ridikėlius ir kryžmažiedes daržoves, tokias kaip gražgarstės, jau galima sėti kovo pabaigoje ir balandį, kad iki nuolatinių „gyventojų“ atsikraustymo spėtumėte nurinkti derlių.

Daiginimas ir sėja namuose

Jei ketinate auginti daržovių daigus namuose, teks tinkamai pasiruošti ir apsirūpinti visomis priemonėmis.

  • Pirmiausia reikės įsigyti reikiamų sėklų.
  • Jei naudosite savas, sėklas atrinkite ir paruoškite. Jums prireiks druskos tirpalo (1 litrui vandens 30-50 g druskos) ir patogaus indelio. Į jį suberkite turimas vienos rūšies sėklas ir keletą minučių palaukite. Iškilusias į paviršių išmeskite. Geras sėklas išgriebkite, perplaukite ir prieš sėją pamirkykite kalio permanganato tirpale (1 litrui 1-1,5 g kalio permanganato). Taip jas dezinfekuosite.
  • Pasiruoškite, o jei reikia įsigykite, tinkamus lovelius ar daigyklas.
  • Nusipirkite specializuoto ar universalaus substrato daiginimui. Savų žemių dėl ligų ir kenkėjų rizikos naudoti nerekomenduojama.

Daiginimui rinkitės jums patogias talpyklas, kad jas būtų lengva kilnoti ir iš jų perkelti į atskirus indelius ar į sodinimo vietą. Šiais laikais įsigyti praktiškas daigyklas tikrai paprasta, nes rinkoje gausus pasirinkimas.

Kaip jau minėjome, saugiau rinktis pirktinį substratą daiginimui. Jis bus praturtintas reikiamomis maistinėmis medžiagomis, dezinfekuotas ir purus. Orui pralaidi žemė neleis įsiveisti puviniui ir užsistovėti drėgmei.

Taigi, tikslingas planavimas, laiku pradėti darbai ir kokybiška žemė – jau sėkminga daiginimo ir auginimo pradžia.

Kiti straipsniai

Ispejamasis-zenklas_02-scaled-e1610712233811-990x557
Laisvalaikis

Kaunas imasi netradicinio ženklinimo: žiemos pramogų erdvėse – svarbūs įspėjimai

Skubančius džiaugtis žiemos pramogomis Kauno mieste ant snieguotų kalnų ir kalnelių šiomis dienomis pasitiks naujovė – įspėjamieji ženklai. Masiniu traukos objektu tapusiose žiemiškų pramogų erdvėse jie primins apie esminius karantino reikalavimus. Tokias lenteles numatyta įrengti 15 viešų vietų. „Pramogaukite...

Skaityti
VMS_1259
Laisvalaikis

Pašilaičiuose atnaujintas didžiausias riedutininkų parkas – sportuojančių lauks po karantino

Pašilaičiuose, Žemynos ir Medeinos gatvių sankirtoje, vos per porą mėnesių atnaujintas riedutininkų ir riedlentininkų parkas pramogaujančių ir sportuojančių lauks iškart po karantino. Šis aikštynas dydžiu prilygsta Baltojo tilto riedutininkų aikštelei, tik jos skiriasi ir savo danga – Pašilaičiuose rampos medinės. Pašilaičiuose...

Skaityti
Stikliu-14_I-vieta_a-2048x1366
Laisvalaikis

Pamatykite gražiausias Vilniaus vitrinas – skelbiami konkurso laimėtojai

Išrinktos gražiausios sostinę puošiančios vitrinos konkurse „Vilniaus kalėdinė vitrina 2020“. 25 konkurso dalyviai nuo pat gruodžio pradžios skaidrina tamsų žiemos laiką ir džiugina praeivius, įkvėpdami vilties greit sulaukti šviesesnių ir sveikesnių 2021-ųjų. Savivaldybės sudaryta konkurso komisija ir balsavusieji „Delfi“...

Skaityti
DSC_8240
Laisvalaikis

Vilnius juda: virtualios orientavimosi varžybos, išskirtinis bėgimas ir 100 km takas

Net ir karantino sąlygomis sostinės gyventojai kviečiami nepamiršti judėjimo gryname ore. Be pasivaikščiojimų, bėgimo ar važinėjimo dviračiais parkuose, miškuose, sostinės gatvėmis artimiausiu metu bus galima savarankiškai išbandyti ir virtualias varžybas – „Vilnius Rogaining 2020“ ir pirmą kartą organizuojamą „Zombie...

Skaityti
IMG_9177-1024x683-1
Laisvalaikis

Kviečiam į virtualią ekskursiją po Aukštutinę ir Žemutinę Vilniaus pilis

„Neakivaizdinio Vilniaus“ šventinių ekskursijų planai nukelti vėlesniam laikui, tačiau keliauti siūlome virtualiai. Balandžio 18 d. (šeštadienį) 12 val. kviečiame dalyvauti virtualioje ekskursijoje po Aukštutinę ir Žemutinę Vilniaus pilis, kuri tiesiogiai bus transliuojama „Neakivaizdinio Vilniaus“ „Facebook“ paskyroje. Nuo pat pradžių...

Skaityti
skrydis-oro-balionu-kaune-arba-birstone
Laisvalaikis

Skrydis oro balionu

Karšto oro baliono paruošimas skrydžiui paprastai užtrunka 20-30 minučių. Iš pradžių kupolas pripučiamas šalto oro ventiliatoriais. Kai kupolas pakankamai išsipučia, pilotas pradeda šildyti orą degikliais, oras įšyla ir pakelia kupolą nuo žemės. Kai sulipa keleiviai, pilotas prikaitina orą iki...

Skaityti
picnics-setup-4
Laisvalaikis

Galvokime, kokį maistą vartosime poilsiaudami

Vasarą padaugėja per maistą plintančių infekcijų, nes šių ligų sukėlėjai esant šiltam orui gali ilgai išgyventi aplinkoje, o patekę į maisto produktus - netgi daugintis. Kai kurios bakterijos gamina toksiną, kuris gali sukelti apsinuodijimą maistu. Didelę riziką susirgti turi...

Skaityti
cepelinai-su-varske
Laisvalaikis

Lietuvių valgiai

Tikriausiai kiekvienas lietuvis paklaustas apie lietuvišką virtuvę net nesuabejodamas atsakytų, kad mūsų virtuvės pagrindą sudaro bulviniai patiekalai. Iš dalies jie būtų teisūs. Bet nedaugelis susimąstytų, kad lietuviška virtuvę sudaro ne tik bulviniai,bet ir miltiniai, mėsos, gal šiek tiek mažiau...

Skaityti
alanadimou-chinadiner-highres-37
Laisvalaikis

Kinų virtuvė

Kinų virtuve apibendrintai vadinamos Kinijoje esančios Tolimųjų Rytų virtuvės, išskiriant jas nuo japoniškos, korėjietiškos ir vietnamietiškos. Iš tiesų tai yra keletas savarankiškų virtuvinių tradicijų, kurios su kitomis Rytų Azijos virtuvėmis dalijasi daug bendrų produktų, prieskonių, taip pat filosofija ir...

Skaityti
BVREasterDelivery-960x640
Laisvalaikis

Restoranų lankytojai: norime žinoti, ką valgome

Restoranų ir kavinių lankytojai tampa reiklesni – devyni iš dešimties žmonių, valgančių viešojo maitinimo įstaigose, pageidautų gauti daugiau informacijos apie maistą, kurį užsisako. Tai parodė "Unilever Food Solutions" iniciatyva atliktas tarptautinis tyrimas. Anot mitybos specialistų, menkas klientų informuotumas apie...

Skaityti
Naujas straipsnis
18700_6153e5a8e0e8e7492962878f780b75f0

Nuo pirmadienio keliautojams – naujos procedūros, raginama pasiruošti

Projektai:   verslo.tv   statybajums.lt   manosveikata.lt   automedia.lt   skaitome.lt

Partneriai:   Atostogų partneris     Bikko.lt

© 2008-2020 Kelioniuklubas.lt Visos teisės saugomos.

Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Naujienos
  • Partnerio turinys
  • Patarimai
  • Laisvalaikis
  • Kelionės
  • Žvejyba
  • Video
  • Tiesiogiai